Osteopathie

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt manueel de bewegingsmogelijkheid van het pariëtale, viscerale en craniosacrale systeem en zoekt naar de bewegingsbeperkingen die de oorzaak zijn van de klacht van de patiënt. De osteopaat zal hierna deze systemen behandelen om de klachten op te lossen en advies verstrekken aan de patiënt omtrent deze klachten.

Pariëtaleosteopathie

Het pariëtaal systeem staat voor alle gewrichten in het lichaam en de hieraan gelinkte spieren. Pariëtale osteopathie zal de letsels in dit systeem opsporen en door middel van mobilisaties en manipulaties corrigeren.

Visceraleosteopathie

Het viscerale systeem staat voor alle organen in ons lichaam en hun functioneren. Viscerale osteopathie zal door middel van zachte technieken de mobiliteit en bezenuwing van dit systeem herstellen om tot een goed werkend visceraal systeem te komen. Vaak is de patiënt zich niet bewust van de beperkingen in dit systeem maar is dit wel de oorzaak van klachten in het pariëtale systeem.

Craniosacraleosteopathie

Het craniosacrale systeem bestaat uit de schedel (cranium), het heiligbeen (sacrum) en het ruggemergkanaal met het zenuwstelsel hiertussen. Craniosacrale technieken zijn zachte technieken die het bewegingsritme van dit systeem herstellen en hierdoor een verregaand effect hebben op het pariëtale en viscerale systeem. Een slecht functioneren van dit systeem geeft steeds klachten in de andere systemen.

Kinecare

Ken Naudts
Wijkmolenweg 19 bus 1
3700 Tongeren
Tel.: 012 22 51 12

WebCare door www.doublegum.be

Contactformulier

Bedankt! Wij beantwoorden u zo snel mogelijk
Gelieven alle velden na te kijken!

Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van de computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van het bezoek- en klikgedrag op de website. Kinecare gebruikt deze informatie enkel om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.Verschillende pagina's van onze website kunnen links bevatten naar andere websites. Deze richtlijnen over gegevensbescherming gelden enkel voor onze website.