Cranialesacrale therapie.

Een bevalling is een zeer stressvolle gebeurtenis voor een baby. Tijdens zijn tocht doorheen het geboortekanaal komt de baby veel uitdagingen tegen en kunnen er letsels ontstaan die op latere tijdstippen klachten zullen veroorzaken. De schedel van een baby bestaat uit aparte, bewegende botstukken wat er voor zorgt dat deze schedel zich aan deze passage door het geboortekanaal kan aanpassen. Blokkades of bewegingsbeperkingen van deze botstukken kunnen hierdoor wel ontstaan.

Wie zijn dit vaker voorkomen bij een ingeleide (geforceerde) bevalling, het gebruik van een vacuumpomp of een langdurende of traumatische bevalling.

Letsels aan de schedel of de wervelkolom kan de werking van het centrale zenuwstelsel verstoren waardoor essentiële signalen niet doorgegeven worden in het lichaam (bv een blokkade in de nek kan het signaal van het zenuwstelsel naar de maag en darmen verstoren waardoor de spijsvertering in de problemen komt. Problemen van krampen, reflux ed kunnen hierdoor ontstaan, de baby zal duidelijk oncomfortabel zijn en vaak huilen of jammeren).

Cranialesacrale therapie zal hier een oplossing kunnen bieden. Hierbij worden er zachte, manuele technieken uitgevoerd bij de baby om het craniosacrale systeem te herstellen en de mobiliteiten van het cranium (= schedel) tot het sacrum (= heiligbeen) te herstellen. Dit herstelt de mobiliteit centrale botstukken en zorgt voor een beter functioneren van alle organen. Ook voorkeurshoudingen en afwijkingen van de schedel kunnen hierdoor hersteld worden.

Lees hier het volledige artikel

Deel dit artikel

Kinecare

Tongeren
Wijkmolenweg 19 bus 1
Tel.: 012 22 51 12

Sint-Truiden
Gorsemweg 41B
Tel.: 011 74 90 67

Ond. nr. 0745.494.389

WebCare door www.doublegum.be

Contactformulier

Bedankt! Wij beantwoorden u zo snel mogelijk
Gelieven alle velden na te kijken!

Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van de computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van het bezoek- en klikgedrag op de website. Kinecare gebruikt deze informatie enkel om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.Verschillende pagina's van onze website kunnen links bevatten naar andere websites. Deze richtlijnen over gegevensbescherming gelden enkel voor onze website.