Osteopathie

Hoe werkt osteopathie?
Osteopathie is een geneeswijze waarbij de patiënt manueel behandeld wordt om zeer diverse klachten op te lossen. Na een inleidend vraaggesprek zal de therapeut een manueel onderzoek uitvoeren om bewegingsbeperkingen in het lichaam van de patiënt op te sporen. Vaak merken we niet enkel beperkingen op de plaats van de klachten zelf maar ook op andere plaatsen in het lichaam. Deze beperkingen verstoren het normale functioneren van het lichaam en kunnen leiden tot diverse klachten.

Na het onderzoek zal de osteopaat een behandelplan opstellen en de gevonden beperkingen uit het onderzoek behandelen. Hierdoor wordt niet alleen het lokale probleem opgelost maar wordt de patiënt ook als geheel in balans gebracht.

Osteopatische technieken richten zich op de behandeling van botstructuren en gewrichten (structurele systeem), organen (visceraal systeem) en het zenuwstelsel (craniosacrale systeem).

Voor welke klachten kan een osteopaat mij behandelen?

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Overbelastingsklachten ter hoogte van de ledematen (vb tenniselleboog, golferselleboog, impingementklachten van de schouder, achillespeesontstekingen…)
  • Klachten van het gastrointestinaal stelsel (opgeblazen gevoel, slechte vertering, constipatie, brandend maagzuur,…)
  • Hoofdpijn
  • Algemene vermoeiheid of gebrek aan energie
  • Kaakklachten
  • Sinusitis
  • Postnatale klachten

De osteopaat zal na de behandeling adviezen aan de patiënt meegeven om het herstelproces van het lichaam verder te ondersteunen. Dit kan gaan van specifieke adviezen qua voeding en beweging tot algemene lifestyle adviezen.

Kinecare

Tongeren
Wijkmolenweg 19 bus 1
Tel.: 012 22 51 12

Sint-Truiden
Gorsemweg 41B
Tel.: 011 74 90 67

Ond. nr. 0745.494.389

WebCare door www.doublegum.be

Contactformulier

Bedankt! Wij beantwoorden u zo snel mogelijk
Gelieven alle velden na te kijken!

Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van de computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van het bezoek- en klikgedrag op de website. Kinecare gebruikt deze informatie enkel om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.Verschillende pagina's van onze website kunnen links bevatten naar andere websites. Deze richtlijnen over gegevensbescherming gelden enkel voor onze website.