Toegepaste kinesiologie

Toegepaste kinesiologie (Applied Kinesiology) is een methode waarbij spiertesten gebruikt worden om de oorzaak van structurele en functionele klachten in het lichaam op te sporen. Dit door het stimuleren (uitdagen) van het zenuwstelsel van de patiënt en dan de eventuele verandering (verzwakking) in de spieren op te sporen.


Het resultaat van deze spiertesten leert ons veel over het functioneren van het lichaam van de patiënt, helpt ons om sneller de oorzaak van de klachten te vinden en geeft ons de mogelijkheid om het effect van de behandeling te meten.


Een patiënt met bekkenklachten zal bijvoorbeeld een verzwakking vertonen van specifieke spieren ter hoogte van de heup. Na een correctie van het bekken, hertesten we deze spieren en weten we onmiddellijk of het onevenwicht hersteld is.


Met toegepaste kinesiologie kan zowel op structureel als op biochemisch niveau getest worden. De therapeut krijgt zeer snel een volledig overzicht over het functioneren van de patiënt, wat leidt tot een efficiëntere behandeling.

Kinecare

Tongeren
Wijkmolenweg 19 bus 1
Tel.: 012 22 51 12

Sint-Truiden
Gorsemweg 41B
Tel.: 011 74 90 67

Ond. nr. 0745.494.389

WebCare door www.doublegum.be

Contactformulier

Bedankt! Wij beantwoorden u zo snel mogelijk
Gelieven alle velden na te kijken!

Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van de computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van het bezoek- en klikgedrag op de website. Kinecare gebruikt deze informatie enkel om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.Verschillende pagina's van onze website kunnen links bevatten naar andere websites. Deze richtlijnen over gegevensbescherming gelden enkel voor onze website.